La cesta está vacía
ÈDIP

ÈDIP

TEATRO CONTEMPORÁNEO > TEATRE I TITELLES

resumen

ÈDIP de Sòfocles. BAMBALINA


 

Compartir publicaciónBAMBALINA TEATRE PRACTICABLE (València)

Adaptació i Direcció JAUME POLICARPO
Intèrprets ÀGUEDA LLORCA . PAU GREGORI . JORGE VALLE

Disseny Escenografia Jaume Policarpo . Dissey Gràfic i disseny titelles Jaume Marco . Disseny Il.luminació Mingo Albir
Construcció de Titelles i Escenografia Miguel Ángel Camacho .  Vestuari Adame . Selecció Musical i direcció cors Gonzalo Manglano
Fotografia Vicente A. Jiménez . Video Sergio Serrano . Producció i Distribució Ruth Atienza/ Marisol Limiñana
 

La idea de muntatge s’organitza al voltant de l’adaptació textual en la línia de les darreres creacions de la companyia (La Celestina, Hamlet). No obstant això, les mateixes característiques del text de Sòfocles ens condueixen a uns plantejaments estilístics ben diferents, tan pel que es refereix a la posada en escena com al codi interpretatiu.
Volem investigar les possibilitats expressives dels titelles en un context tràgic on les forces que remouen els personatges procedeixen tan de la seua consciència íntima com de l’acció superior dels Deus.
De l’obra es desprén una visió poètica carregada d’ambigüitat on el secret de la vida i el futur es diposita en mans d’uns personatges màgics dotats d’una percepció privilegiada que els situa més enllà de nosaltres mateixos, més enllà dels altres personatges que els interpel·len. La creació d’eixos personatges superiors ens ha de portar a un camp inèdit en la nostra trajectòria.
Sòfocles recrea un món on la força del destí s’imposa d’una manera funesta i la grandesa de l’heroi naix de l’afany indestructible per sobreposar-se i enfrontar amb noblesa el que li ve donat sense explicació. 
Èdip rei és en definitiva una obra commovedora com cap altra que conserva intacta la seua capacitat per conduir l’espectador a un àmbit mític on els homes i els deus interactuen d’una manera misteriosament solidària. Una obra que ens transcendeix i ens connecta amb un sentit mitològic de l’existència que encara hui continua expandint els nostres sentits i aporta’n-nos una emoció metafísica difícil d’explicar.
 


 

ESPECTÁCULOS DESTACADOS