La cesta está vacía
SALEM

SALEM

TEATRO CONTEMPORÁNEO > Teatre

resumen

COMPANYIA INDECENTS_Residència Creació Carme Teatre



 

Compartir publicación




Descripción

INDECENTS (València)

Text i Direcció ISABEL MARTÍ
Intèrprets RAQUEL PIERA . ISABEL MARTÍ . VICENT PASTOR . PACO TRENZANO . ROBERT ROIG

L’habitatge ha passat, sobretot a les ciutats, de ser un dret a ser gairebé un privilegi. La desfeta de la bombolla immobiliària ha suposat fins al moments més d’un milió de desnonaments en Espanya des de 2008 (el País Valencià és la tercera comunitat amb més desnonaments, per davant fins i tot de Madrid) sense que s’hagen depurat a hores d’ara responsabilitats entre el poder executiu, el judicial i l’econòmic. Arreu de tota la ciutat s’organitzen diversos grups de resistència que, des de la seua forma d’entendre el problema (okupacions, manifestacions, solidaritat veïnal, plataformes contra els desnonaments,...), tracten d’afrontar-lo en un context feixuc.
 
Sense voler (o volent, és difícil de saber), es desplega davant nostre un tauler de joc, un camp de batalla on sovint és difícil distingir-ne els bàndols, on el foc amic en massa ocasions mata més i amb més dolor. Què està en joc? EL RELAT: la posició predominant davant l’opinió pública. Quin paper han d’assolir a les societats democràtiques els mitjans de comunicació? Arbitrar entre les parts? Prendre part?

I sempre de fons una pregunta: estes són les ciutats on volem viure? Estos són els “paradisos” que ens han fet abandonar els pobles on vàrem nàixer? Pot créixer alguna cosa bona a l’asfalt de la ciutat?

*** Residència de Creació Carme Teatre