La cesta está vacía
DANSA VALÈNCIA. MATA BAJA

DANSA VALÈNCIA. MATA BAJA

DANSA CONTEMPORÀNIA > FESTIVAL DANSA VALÈNCIA

resumen

LA SIAMESA/ÁNGELA VERDUGO. TALENT LOCAL 

Compartir publicación
Descripción

CIA. LA SIAMESA/ÁNGELA VERDUGO
Título: Mata baja. Debajo del sudor hay personas

Valencià
No sé d’on ve la mala fama de les males herbes… existixen sense demanar res a ningú. Vindrà dels qui trepitgen la terra perquè no hi cresca res, els qui trepitgen sempre els qui són de “mata baixa”. Mireu el cos ‘añoso’ d’esta mare, de nou calcigat perquè no es dedique a la cultura. Filla, en un incendi, el primer que crema és la mata baixa… Espigolarem el que ningú vol: la suor que apaga el foc, el mateix que farà créixer este bosc.
Parlar de La Siamesa suposa fixar-se en la carrera d’Ángela Verdugo, que des de 2006 ha oferit un grup de peces que busquen un llenguatge lliure. Esta poètica anticonvencional exigix que l’escena no siga un mer exercici estètic. En les seues peces la paraula, el cos, l’audiovisual i el so conviuen en una solució harmònica i mancada d’artifici. L’agrupació presenta ara la dècima peça. El tancament d’un cicle, una trilogia que ha suposat sis anys de creació.

Castellano
No sé de dónde viene la dudosa fama de las malas hierbas… existen sin pedir nada a nadie. Vendrá de aquellos que pisan la tierra para que no crezca nada, los que pisan siempre a quienes son de “mata baja”. Mirad el cuerpo añoso de esta madre, de nuevo pisoteado para que no se dedique a la cultura. Hija, en un incendio, lo primero que arde es la mata baja… Espigaremos lo que nadie quiere: el sudor que apaga el fuego, el mismo que hará crecer este bosque.
Hablar de La Siamesa supone fijarse en la carrera de Ángela Verdugo, quien desde 2006 ha ofrecido un grupo de piezas que buscan un lenguaje libre. Esta poética anticonvencional exige que la escena no sea un mero ejercicio estético. En sus piezas la palabra, el cuerpo, lo audiovisual y el sonido conviven en una solución armónica y carente de artificio. La agrupación presenta ahora la décima pieza. El cierre de un ciclo, una trilogía que ha supuesto seis años de creación.

Fitxa artística
Direcció: Ángela Verdugo. Producció: Ana Henar Lorenzo. Coescritura: Ángela Verdugo i Xavier Puchades. Coreografia: Ángela Verdugo. Intèrprets: Ángela Verdugo, Carlos Molina, Sebastián López, Joan Martínez. Dramatúrgia: Xavier Puchades. Traducció: Weronica Cieslak. Acompanyament coreogràfic: Rocío Pérez. Il·luminació/escenografia: LumiereScene, Tinglaos Visuales / Carlos Molina. Música: Joan Martínez, Avelino Saavedra, Quiteria Muñoz, Pierre Bastian. Espai sonor/escenografia: MEI. Audiovisual/escenografia: Space Circles / Sebastián López. Vestuari: Áurea Morán. Disseny: Daniel Requeni. Coordinació en la mediació associada al projecte: Maribel Bayona i Jéssica Martínez. Distribució: L’Estiba Cultural / Lola Domingo. Comunicació: Vanessa Martínez Montesinos. Fotografia: Sergio Serrano. Vídeo: Sergio Serrano i Marcos Sproston. Col·laboracions/agraïments: A Gala Bonet, per la veu en la gravació de tres textos.

Una producció de La Siamesa, residències de creació de Carme Teatre, l’Institut Valencià de Cultura-IVC i l’Ajuntament de València.
La companyia va formar part del Pla d’impuls a la dansa de Dansa València 2023.

procedència Comunitat Valenciana
@angelaverdugosiamesa