La cesta está vacía
ZOO!

ZOO!

DANSA CONTEMPORÀNIA > FESTIVAL DANSA VALÈNCIA

resumen

ANTES COLLADO. DANSA VALÈNCIA 

Compartir publicación
Descripción

ANTES COLLADO (Castella-La Manxa)
Direcció i interpretació J. ANTES COLLADO 
Acompanyament dramatúrgic Oriol López  
Acompanyament coreogràfic Carolina Campos, Guillem Pascual 
Il·luminació Ana Rovira 
Assessorament artístic Nico Jongen, Cruz Hernández  
So Pau Matas, J. Antes Collado 
Espai Víctor Colmenero 
Vestuari J. Antes Collado, SoloDance CB NM design 
Producció Laura Viñals 
Agraïments Tatín Revenga, Martina Rocosa, Ana Lola Cosín 
Amb el suport de Graner, Centre de creació de dansa i arts vives; Can Gassol; Centre d’Arts Escèniques de Mataró, les ajudes a la creació 2021 de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i les ajudes a la creació 2020 de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). 

Tanquem, hui i ahir, allò que considerem com “un altre”, l'exòtic , l'amenaçador. Potser no ha sigut el zoològic el lloc idoni per a reafirmar quins cossos tenen dret a mirar i quins han de ser exposats, on s'ha negociat quins cossos són humans i quins animals, anormals, inhumans? Zoo! dona cos i espai a una cosa situada en els límits entre el ballarí i l'animal, el corporal i l'espacial, la llum i l'ombra, el real i el simbòlic.

Encerramos, hoy y ayer, aquello que consideramos como “otro”, lo exótico, lo amenazante. ¿Acaso no ha sido el zoológico el lugar idóneo para reafirmar qué cuerpos tienen derecho a mirar y cuáles deben ser expuestos, donde se ha negociado qué cuerpos son humanos y cuáles animales, anormales, inhumanos? Zoo! da cuerpo y espacio a algo situado en los límites entre el bailarín y el animal, lo corporal y lo espacial, la luz y la sombra, lo real y lo simbólico.

J. ANTES COLLADO
Creador escènic i ballarí al qual li interessa pensar l'escriptura coreogràfica a través d'imatges i figures que excedisquen els paràmetres convencionals de la dansa. Es va formar de manera autodidacta en ball esportiu, dansa contemporània, ioga i pilates, i té estudis inacabats de belles arts i d’interpretació en l’ESAD. Totes aquestes experiències vertebren la seua manera polièdrica d'acostar-se al gest artístic.


Creador escénico y bailarín al que le interesa pensar la escritura coreográfica a través de imágenes y figuras que excedan los parámetros convencionales de la danza. Se formó de manera autodidacta en baile deportivo, danza contemporánea, yoga y pilates, y tiene estudios inacabados de Bellas Artes e interpretación en la ESAD. Todas estas experiencias vertebran su manera poliédrica de acercarse al gesto artístico.

antescollado.com

ESPECTÁCULOS DESTACADOS